• Ik doe nu een gift

Reserveer op voorhand je onthaalbegeleiding tot aan de consultatieruimte

Een bezoek aan de dokter zorgt vaak al voor een pak zenuwen. Maar extra hulp bij aankomst, begeleiding tot aan de wachtzaal en tijd gunnen om de partner rustig een parkeerplaats te laten zoeken kan voor minder stress zorgen.

Ik doe nu een gift
  • €250 /€15.000 Ingezameld
  • 2 Deelnemers

“Met dit project willen we een soort valet-dienst ontwikkelen voor mindermobiele patiënten en hun begeleider die op consultatie of voor een ingreep langskomen”, zegt diensthoofd Onthaal en Inschrijvingen Shana Lippens. “Nu is het zo dat die patiënten eerst aan de Aorta worden afgezet en dan in een rolstoel moeten wachten tot de partner de wagen van de Kiss- & Ridezone naar de gewone parking heeft verplaatst. Dat zorgt voor stress, zowel bij de patiënt als bij de begeleider. Aan de hand van een online reservatieplatform willen we ervoor zorgen dat er bij aankomst een vrijwilliger klaarstaat om de mindermobiele patiënt op te vangen en ermee naar het Atrium of naar de consultaties of afdeling te rijden. Zo kan de begeleider de wagen rustig parkeren en nadien de patiënt opzoeken. Dit creëert meteen een warm welkomstgevoel.”

“Om dit project uit te werken, zoeken we naar de ontwikkeling van een tool waarbij de patiënt bij het maken van de afspraak ook de nummerplaat van de wagen kan invoeren”, legt operationeel directeur Fritz Defloor uit. “Vervolgens wordt aan de hand van nummerplaatherkenning de vrijwilliger verwittigd dat er een patiënt die zijn hulp nodig heeft op komst is. Momenteel worden patiënten desgewenst ook al door vrijwilligers begeleid van de Inschrijven naar de consultaties of afdelingen, maar met dit project wil AZ Alma nog beter doen.”

Uw gift wordt aangewend om die tool uit te werken en het toestel aan te schaffen.

With your consent, we’d like to use what is called “cookies” in order to understand how users interact with our website and improve it.