• Ik doe nu een gift

Ontwikkeling unieke recepten voor onco-patiënten

We houden allemaal van een lekker hapje, van gezellig samen tafelen met familie of vrienden. Maar wat als eten een opgave wordt, als smaak en geur wegvallen als gevolg van chemotherapie?

Ik doe nu een gift
  • €130 /€7.500 Ingezameld
  • 1 Deelnemer

“We maken het elke dag mee”, vertelt diëtiste Griet Van Parys. “Patiënten die chemotherapie krijgen, vinden eten vaak een zware opgave. Dat komt omdat ze door de behandeling hun smaak en geur kwijt zijn. Daar wilden de diëtisten, samen met de afdeling Oncologie een oplossing voor vinden.”

Samen werd gezocht naar een manier om patiënten bij te staan en te helpen om opnieuw te leren genieten van hun eten. “Na heel wat onderzoek hebben we een werkbare oplossing gevonden”, zegt oncocoach Isabelle Janssens. “We vonden een smaaksturingsprogramma. Hierbij is het de bedoeling om bij elke patiënt verschillende testen uit te voeren. Door die testen en speciaal ontwikkelde recepten voor soep, brood, enzomeer, komen we uiteindelijk tot de terugkeer van kleur en smaak aan de maaltijd. Tot groot genoegen van onze oncologische patiënten!”

Uw gift maakt de vele testen uitvoerbaar en betaalbaar.

With your consent, we’d like to use what is called “cookies” in order to understand how users interact with our website and improve it.