• Ik doe nu een gift

De Meetjesland Cafés hebben 1115 euro geschonken aan onze dienst Oncologie. Die som is ingezameld met de verkoop van magnumflessen Augustijn Grand Cru van 1,5 liter.

Huiselijke sfeer creëren

Dokter Muriel Thienpont licht toe waarvoor het geld gebruikt zal worden: “De bedoeling is om onze Oncolounge verder op te smukken. Naast medische zorg verlenen aan kankerpatiënten willen we het de mensen op onze afdeling zo aangenaam mogelijk maken. De lounge is de meest huiselijke ruimte van onze afdeling. Patiënten kunnen er tijd doorbrengen met hun kindjes of een familiefeestje geven bij een verjaardag. De ruimte wordt ook gebruikt om nog eens samen met vrienden of familie te zijn vlak voor een overlijden.”

“Daarnaast willen we verder investeren in  verzorgingsproducten voor patiënten die bijwerkingen ervaren van chemo, zoals mond- of huidproblemen. Sommige mensen krijgen tijdens de chemo pijn aan tenen en vingertoppen. Voor hen willen we ijs(hand)schoenen aankopen om die pijn te verzachten.
We bieden daarnaast haarstukjes of mutsen aan voor mensen die die zelf niet kunnen betalen. En we hebben de onco-dagboekjes vernieuwd: dat zijn individuele dagboeken waarin de patiënt niet alleen een overzicht krijgt van wat hij of zij toegediend krijgt, maar ook persoonlijke nota’s kan toevoegen.”

Grote samenwerking

De magnumflessen zijn het gevolg van een unieke samenwerking tussen Meetjesland Cafés (een cluster van acht cafés die zich engageren als toeristisch infopunt voor de streek), Toerisme Meetjesland, Plattelandscentrum Meetjesland en Brouwerij Van Steenberge uit Ertvelde. Samen zochten ze naar een originele manier om de Meetjesland Cafés en de streek in de kijker te zetten. De Meetjesland Cafés zijn . In het najaar van 2023 volgt wellicht een nieuwe actie voor een nieuw goed doel.

De flessen waren sinds vorige herfst te koop en waren voorzien van een uniek etiket over de Herbakker-legende van illustrator Lukas Verstraete. Elke fles kostte 19,50 euro. Per verkochte fles wordt 1 euro afgestaan voor het goede doel.

De 8 Meetjesland Cafés

  • De Ramblas (Eeklo)
  • Het Vermaek (Sleidinge)
  • De Kasteeldreef (Lovendegem)
  • Polderzicht (Sint-Jan-in-Eremo)
  • ’t Dorpshart (Watervliet)
  • ’t Durp (Waarschoot)
  • De Hippoliet (Kaprijke)
  • De Phonograaf (Assenede)
With your consent, we’d like to use what is called “cookies” in order to understand how users interact with our website and improve it.