Ik doe nu een gift

Samen zorgen voor buitengewoon bewegen

Dankzij een oefenterras kunnen de patiënten in buitenlucht oefenen, weg van hun ziekenhuiskamer en gesloten oefenruimtes. Het terug vertoeven in de buitenlucht geeft de patiënten een extra boost om de veelal lastige oefeningen verder te zetten, hun beperkingen te leren overwinnen. Het oefenterras maakt hen klaar voor het echte leven buiten het ziekenhuis: hellingen, oefentrap, verschillende ondergronden, …

Ik doe een gift
  • €200 /€16.000 Ingezameld
  • 1 Deelnemer
  • 127 Days left

SP neuro is een revalidatieafdeling voor mensen met neurologische aandoeningen zoals MS, ALS, ziekte van Parkinson, CVA, … Als team streven we ernaar om in te zetten op de mogelijkheden i.p.v. de beperkingen van de patiënt om zo een maximale zelfstandigheid en sociale integratie te bekomen.

Waarom “buitengewoon” bewegen?

De dienst Sp neuro heeft als streefdoel om na een lange ziekenhuisperiode de maximale zelfredzaamheid bij de patiënt te bereiken en ervoor te zorgen dat de patiënt zijn dagelijks leven terug kan hervatten. De revalidatie is vaak intensief en langdurig. Het beschikbare terras inrichten in functie van revalidatie en recreatie biedt de mogelijkheid om eens op een aangename, alternatieve manier te oefenen. Doel van het project is enerzijds oefenen van mobiliteit (door stappen of d.m.v. rolwagen) in verschillende omstandigheden en op diverse ondergronden en anderzijds het aanbieden van een recreatief moment door te kunnen genieten in een ontspanningshoek op het terras. De oefenterras speelt in op het fysieke en mentale herstel van de patiënten.

De dienst Sp neuro beschikt over een buitenterras met een fantastisch zicht vanop de 5de verdieping. We zouden dit lege terras graag ombouwen tot een oefenterras voor onze patiënten!

Het oefenterras geeft ons ook de mogelijkheid om specifieke vaardigheden te oefenen zoals rijden met een rolstoel, wandelen op een oneffen ondergrond, …  Op deze manier hopen we op een veilig nagebootste omgeving onze patiënten beter voor te bereiden op het functioneren in het échte leven

Waar gaat jou gift naartoe?

  • Oefengedeelte: bouwmateriaal voor het oefenterras. Het oefengedeelte wordt volledig gemaakt door studenten van Richtpunt Eeklo tijdens hun opleiding.
  • Ontspanningsgedeelte: 2 zitbanken, een tafeltje en parasol.
With your consent, we’d like to use what is called “cookies” in order to understand how users interact with our website and improve it.